Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Ekonometri, Tarımsal Bilimler, Tarım Ekonomisi, Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi, İstatistik, İstatistik Analiz ve Uygulamaları

Metrikler

Yayın

72

Atıf (WoS)

60

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

62

H-İndeks (Scopus)

3

Proje

6

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümünde burslu olarak Lisans eğitimini, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümünde Yüksek Lisansımı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünde ise Doktoramı tamamladım. 2002-2003 yılları arasında Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Enstitüsü’nde (UNSIAP) Japonya Tokyo’da Resmi İstatistik eğitimini (Modules on Core Official Statistics) aldım.

İngilizce dili YDS, YÖKDİL, IELTS ve TOEFL ileri düzey derecelerim mevcuttur. Reading Üniversitesi’nden 2017 yılında 1 yıl süreli Research fellow olarak kabul aldım ve Horizon 2020 kapsamında Marie Curie Individual Fellowship programına “The Efficiency Analysis of Agricultural Establishments” isimli bir projeyi hazırladım. Reading Üniversitesi’nin bu davetine, iş yoğunluğu nedeniyle katılım sağlayamadım.

Ulusal/Uluslararası indekslerde taranan dergilerde 51 adet yayınım mevcuttur. Bu yayınlarından 13 tanesi SCI/SCI-E dergilerde, 38 tanesi Ulusal/Uluslararası indekslerde yayımlanmıştır. 22 adet Uluslararası, 4 adet Ulusal kongreye katılım sağladım. Ekonometri ve Tarım Ekonomisi İstatistiği isimli 2 adet kitap yazarlığım mevcuttur. SCI/SCI-E makalelerimin 8 tanesi, Doçentlik sonrası yapılan yayınlardan oluşmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Türkiye’de Damla Sulama Desteklemelerinin Etki Analizi” projesinde yürütücü, 2 adet BAP projesinde Proje Koordinatörü, 1 adet BAP projesinde yürütücü ve 2 adet BAP projesinde yardımcı araştırmacı olarak proje çalışmalarını başarıyla tamamladım. 

Enstitü Müdür Yardımcılığı, Bölüm Başkan yardımcılığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Enstitü Yönetim Kurulu Üyeliği, Erasmus Koordinatörlüğü, Bologna Koordinatörlüğü, Farabi Koordinatörlüğü, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği idari görevlerini başarıyla tamamladım. Akademik Personelin Çalışma Koşullarını İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu ÜyeliğiAkademik Teşvik Komitesi Üyeliği, Erasmus (Enstitü) Koordinatörü ve Komisyon Üyeliği görevlerim halen devam etmektedir.

Asian Journal of Agricultural Extension Economic Sociology, Food Science Nutrition Technology, American Journal of Environmental Engineering and Science, International Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources, International Journal of Economic Theory and Application dergilerinde Editör kurulu üyeliği, İstatistik Araştırma Dergisinin sekreteryasında ise görev yaptım.

SCI/SCI-E dergilerde, Uluslararası ve Ulusal diğer dergilerde çok sayıda hakemlik yapmış olup, halen bir çok dergide hakemlik görevi, TÜBİTAK tarafından değerlendirilmek üzere gönderilen projelerde ise Dış danışman ve panelistlik görevlerini yapmaktayım.

Tarım Bilimleri (AGR) Lisans düzeyinde Economics (İngilizce), Agricultural Economics&Management (İngilizce), Tarım Ekonomisi Lisans düzeyinde Ekonometri, Maliye, Ekonomi (Süt Teknolojisi ve Tarla Bitkileri bölümlerine), Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik, Makro Ekonomi derslerini halen veriyorum. Yüksek Lisans düzeyinde Mikro Ekonomik Analizler, Araştırma Yöntemleri, Doktora düzeyinde Ekonometri Prensipleri derslerini yürütmekteyim. 

2 adet yabancı (Gana ve Zambia), 3 adet ulusal düzeyde öğrencime Yüksek lisans tezlerini, İki Doktora öğrencime doktora tezlerinde danışmanlık yaparak tamamlattım. Halen 3 adet Ulusal düzeyde Yüksek lisans öğrencisi ve  1 adet doktora öğrencime danışmanlıklarını yürütüyorum.

DİE İngilizce İstatistik Eğitimi, Birleşmiş Milletler Resmi İstatistik Eğitimi, AÜ Proje Yönetimi, İngilizce kursları (Türk-İngiliz Kültür Derneği, ODTÜ Parlar Vakfı, BİLSİT) ve Devlet Lisan İngilizce eğitimleri, Veri Madenciliği, Eğitim ve diğer pek çok alanda sertifika sahipliğim mevcuttur. 2021 yılında Londra Üniversitesi’nden Makine Öğrenmesi konusunda girdiğim sınav ve hazırladığım proje ile yüksek bir puan ile sertifika almaya hak kazandım. Bu sertifikalara ilaveten, 19-26 Mart 2023 tarihinde Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Ankara Üniversitesinde Eğitim" başlıklı düşünce atölyesinde hizmet verdim. 

Araştırma ve çalışma alanlarım arasında; Zaman Serisi Analizi, Panel Data Analizi, Mikro/Makro Ekonometri, Modelleme ve Forecasting, Etkinlik Analizi (Stokastik Frontier Analysis), Rekabet Analizi, Makine Öğrenmesi, Talep Analizi (LES, ELES, AIDS modelleri), Regresyon Analizi, Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi, Resmi İstatistikler, Veri Analitiği, İstatistik ve Ekonometri analiz ve modelleme çalışmaları yer almaktadır. 

Uluslararası işbirliği anlamında, merkezi ABD'de alanında önemli ve etkili araştırmacılar ile, makale ve araştırma çalışmalarım sonucunda, bu araştırmacılar ile ortak olarak Yapay zeka araştırması alanında hazırlanan bir makalemizi 2022 yılında impact faktorü yüksek bir dergide yayımladık.  

İstatistik ve Ekonometri analizlerinde SAS, SPSS, Eviews, Frontier vb. gibi paket programlarını etkin olarak çalışmalarımda kullanmaktayım. 

Ulusal ve Uluslararası mesleki ve bilimsel kuruluşlara üyeliğim mevcuttur. 

İletişim

E-posta
asahinli@ankara.edu.tr
Diğer E-posta
sahinliarif@gmail.com
Web Sayfası
https://avesis.ankara.edu.tr/asahinli
Cep Telefonu
+90 535 226 7103
İş Telefonu
+90 312 596 1477
Fax Telefonu
+90 312 318 5360
Ofis
2. Kat
Posta Adresi
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 06110 Dışkapı Ankara