Okuma ve Disleksi Araştırmaları Grubu (ODAG), okuma bozuklukları, disleksi ve ilgili dil gelişim süreçleri üzerine bilimsel çalışmalar yürüten bir araştırma grubudur. ODAG, çocuklar ve yetişkinlerde okuma süreçlerinin işleyişini EEG, göz izleme gibi teknolojiler kullanarak inceler. Grubun araştırmaları, okuma güçlüklerinin tanılanması, disleksinin nöropsikolojik temelleri ve terapi etkinliğinin nesnel değerlendirilmesi üzerine yoğunlaşır.
Grup, çok disiplinli bir yaklaşımla psikoloji, tıp, dil ve konuşma terapisi, dilbilim, nörobilim ve eğitim bilimlerinden uzmanların katkısıyla çalışır. ODAG, disleksi belirtilerinin anlaşılmasında ve disleksinin tanılanmasında yenilikçi ve nesnel değerlendirme yöntemleri kullanma hedefi ile bilimsel bilgi birikimine katkıda bulunur. Bu çalışmalar, hem akademik literatüre hem de eğitim alanındaki uygulamalara destek sağlar.
ODAG’ın projeleri aynı zamanda disleksinin tanısı ve tedavi süreçlerini iyileştirme hedefiyle toplumun her kesiminde farkındalık yaratmayı amaçlar. Farklı disiplin alanlarından kongre ve sempozyumlara katılarak akademik mecralara ulaşırken, çeşitli ilkokullarda öğretmen ve velilere eğitici seminerler verir. Grup, akademik yayınları ve iş birlikleriyle disleksi araştırmalarının gelişimine katkıda bulunur.