Araştırma Alanları

Hücre Biyolojisi

Hücre ve Doku Mühendisliği, teknolojiyi kimyasal, mekanik ve elektriksel değişime veya hücre ve dokuların hazırlanmasına uygulayan kaynakları kapsar. Yeniden tasarlanabilen ve manipüle edilebilen hücre bölgeleri şunları içerir: membran, reseptörler, sitoplazma, hücre iskeleti, genler ve matris. Bu kategorideki kaynaklar, aşağıdakileri içeren bir dizi teknolojiyi kapsamaktadır: sinir, adipoz veya endotelyal dokunun mühendislik rejenerasyonu; çeşitli tasarlanmış kök hücrelerin geliştirilmesi; ve mühendislik doku / hücrelerin biyomekanik yönleri. Bu kategori, klinik müdahalelerle ilgili kaynakları içermez.

Biyofizik

Biyofizik, fiziksel güçler ve enerji-ışık, ses, elektrik, manyetizma, ısı, soğuk, basınç, mekanik kuvvetler ve radyasyonun hücre içi, hücreler, ve tüm organizmalar üzerindeki etkilerine ve etkilerine odaklanan kaynakları kapsar.

Hücre Ve Doku Mühendisliği

Hücre Biyolojisi, ökaryotik hücrelerin yapısının ve işlevinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynakların temel özelliği, biyokimyasal, moleküler, genetik, fizyolojik ve patolojik bilginin hücresel seviyesinde entegrasyon üzerinde durulmasıdır. Bu kategori, materyali embriyonik olduğu kadar farklılaşmış özel dokular üzerinde de ele alır.

Kimya Tıbbi

Kimya, Tıbbi madde, terapötik potansiyeli olan maddelerin izolasyonunu ve çalışmasını vurgulayan kaynakları içermektedir. İlgi alanları kantitatif yapı-fonksiyon ilişkileri, yapısal karakterizasyon ve doğal olarak oluşan bileşiklerin organik sentezleri ve rasyonel ilaç tasarımında kullanılan kimyasal ve analitik tekniklerdir. Ayrıca PHARMACOLOGY & PHARMACY kategorisine bakınız.

Kimya Multidisipliner

Kimya, Multidisipliner, kimya bilimlerine genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Bu kategoride birçok kimya alanına uygun özel konu kimya kaynakları da yer almaktadır. Analitik, inorganik ve nükleer, organik, fiziksel veya polimer kimyaya öncelikli olarak odaklanan kaynaklar kendi kategorilerine yerleştirilir.

Polimer Bilimi

Polimer Bilimi, doğal veya sentetik polimerlerin çalışması, üretimi ve teknolojisi ile ilgili tüm kaynakları içerir. Polimer malzemeler üzerindeki kaynaklar da bu kategoride ele alınmaktadır.

Çok Disiplinli Bilimler

Multidisipliner Bilimler, bilimlerde çok geniş veya genel bir karakter kaynağı içerir. Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji gibi büyük bilimsel disiplinlerin spektrumunu kapsar. Doğa ve Bilim bu kategorideki en önemli kaynaklardır ve tipik örnekler olarak hizmet ederler. Ulusal Bilim Vakfı'nın web sitesi, bu kategoride yer alan bir web kaynağının iyi bir örneğidir. Bilimler alanında geniş bir uygulama alanına sahip bazı özel kaynaklar da bu kategoriye girebilir. Doğa ve Toplumdaki Fraktallar --- Karmaşık Geometri Kalıpları ve Ölçekleme Dergisi böyle bir kaynağın örneği olabilir.

Malzeme Bilimi Kompozitler

Malzeme Bilimi, Kompozitler, bitmiş halde katı, çözünmez olan ve kimyasal nitelikte olan iki veya daha fazla malzemenin karışımlarına veya mekanik kombinasyonlarına odaklanan kaynakları kapsar. Önemli kompozit türleri şunlardır: 1) kağıt, kumaş veya ahşap laminatları ve bir ısıyla sertleşen malzeme; 2) güçlendirilmiş plastikler; 3) sermetler (seramik ve metal tozları); 4) doğal ve sentetik liflerin kumaşları; ve 5) bir dolgu malzemesinin dolgu maddesi ile doldurulduğu dolgu macunları veya küçük parçacıklar halinde doldurulmuş kompozitler.

Malzeme Bilimi Çokdisiplinli

Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.

Malzeme Bilimi Biyomateryal

Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.

Mühendislik Biyomedikal

Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

Cerrahi

Cerrahi, farklı cerrahi tipleri (kardiyovasküler, nöroşirürji, ortopedik, pediatrik veya vasküler) dahil olmak üzere genel cerrahi konulardaki kaynakları kapsar; müttefik cerrahi disiplinleri (cerrahi onkoloji, patoloji veya radyoloji); ve cerrahi teknikler (artroskopi, mikroskop veya endoskopi).

Moleküler Biyoloji Ve Genetik
Biyoloji Ve Biyokimya
Doğa Bilimleri Genel
Malzeme Bilimi
Yaşam Bilimleri (Life)
Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)