Lect. AYŞEN BABACAN


Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Gıda Teknolojisi Programı


WoS Research Areas: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY


Avesis Research Areas: Food Engineering

Education Information

2010 - 2012

2010 - 2012

Postgraduate

Ataturk University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Turkey

2005 - 2010

2005 - 2010

Undergraduate

Hacettepe University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey

Dissertations

2012

2012

Postgraduate

Farklı tuzlama yöntemlerinin ve sorbat uygulamasının kaşar peyniri kalitesine etkisi

Ataturk University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Certificates, Courses and Trainings

2022

2022

Yabancı Dil Sınavı (YDS) Hazırlık Eğitimi Programı

Foreign Language

Ankara University

Research Areas

Food Engineering

Academic Titles / Tasks

2013 - Continues

2013 - Continues

Lecturer

Ankara University, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2011 - 2012

2011 - 2012

Research Assistant

Bayburt University, Faculty Of Engıneerıng, Department Of Food Engıneerıng

Managerial Experience

2022 - Continues

2022 - Continues

Curriculum Preparation Committee Member

Ankara University, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2022 - Continues

2022 - Continues

Exam Program Preparation Commission Member

Ankara University, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2013 - Continues

2013 - Continues

Internship Committee Member

Ankara University, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2013 - Continues

2013 - Continues

Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Üyesi

Ankara University, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Courses

Associate Degree

Associate Degree

OIL TECHNOLOGY

Associate Degree

Associate Degree

DAIRY TECHNOLOGY

Associate Degree

Associate Degree

FOOD ADDITIVES

Associate Degree

Associate Degree

FOOD CHEMISTRY

Associate Degree

Associate Degree

FOOD ANALYSIS

Associate Degree

Associate Degree

PRACTICE

Associate Degree

Associate Degree

SPECIAL FOODS

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2016

2016

Ankara University Kalecik Vocational School Sector Cooperation

ULUSOY DENİZ M., AŞILIOĞLU F., BABACAN A., GÜÇER Y., ELİBÜYÜK İ. Ö.

5TH INTERNATIONAL VOCATIONAL SCHOOLS SYMPOSIUM (UMYOS), Prizren, Serbia, 18 - 20 May 2016

2016

2016

Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Sektör İşbirliği

ULUSOY DENİZ M., AŞILIOĞLU F., BABACAN A., GÜÇER Y., ELİBÜYÜK İ. Ö.

UMYOS 5th International Vocational Schools Symposium, Prizren, Serbia, 18 - 20 May 2016

2015

2015

Probiyotik Gıdaların İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

BABACAN A., ŞANLIBABA P.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Turkey, 7 - 08 May 2015, pp.180

2015

2015

Akrilamid Oluşum Mekanizması ve Sağlık Üzerine Etkileri

BABACAN A., ŞANLIBABA P.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.190

2014

2014

Trakya Bölgesinin Geleneksel İçeceği Hardaliye

BABACAN A., ŞANLIBABA P.

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.428

2014

2014

Ekşi Hamur İle Üretilen Kalecik Ekmeği

ŞANLIBABA P., BABACAN A.

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.115

2012

2012

Ak Dutun Morus alba L Besin Değeri ve Beslenmedeki Önemi

ELBİR T., BABACAN A., KARA H. H.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Turkey, 10 - 12 October 2012