Öğr. Gör. AYŞEN BABACAN


Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Gıda Teknolojisi Programı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği

Eğitim Bilgileri

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Yüksek Lisans

Farklı tuzlama yöntemlerinin ve sorbat uygulamasının kaşar peyniri kalitesine etkisi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2022

2022

Yabancı Dil Sınavı (YDS) Hazırlık Eğitimi Programı

Yabancı Dil

Ankara Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2011 - 2012

2011 - 2012

Araştırma Görevlisi

Bayburt Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Ders Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Sınav Programı Hazırlama Komisyon Üyesi

Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Üyesi

Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

YAĞ TEKNOLOJİSİ

Ön Lisans

Ön Lisans

SÜT TEKNOLOJİSİ

Ön Lisans

Ön Lisans

GIDA KATKI MADDELERİ

Ön Lisans

Ön Lisans

GIDA KİMYASI

Ön Lisans

Ön Lisans

GIDA ANALİZLERİ

Ön Lisans

Ön Lisans

ÖZEL GIDALAR

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2016

2016

Ankara University Kalecik Vocational School Sector Cooperation

ULUSOY DENİZ M., AŞILIOĞLU F., BABACAN A., GÜÇER Y., ELİBÜYÜK İ. Ö.

5TH INTERNATIONAL VOCATIONAL SCHOOLS SYMPOSIUM (UMYOS), Prizren, Sırbistan, 18 - 20 Mayıs 2016

2016

2016

Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Sektör İşbirliği

ULUSOY DENİZ M., AŞILIOĞLU F., BABACAN A., GÜÇER Y., ELİBÜYÜK İ. Ö.

UMYOS 5th International Vocational Schools Symposium, Prizren, Sırbistan, 18 - 20 Mayıs 2016

2015

2015

Probiyotik Gıdaların İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

BABACAN A., ŞANLIBABA P.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.180

2015

2015

Akrilamid Oluşum Mekanizması ve Sağlık Üzerine Etkileri

BABACAN A., ŞANLIBABA P.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.190

2014

2014

Trakya Bölgesinin Geleneksel İçeceği Hardaliye

BABACAN A., ŞANLIBABA P.

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.428

2014

2014

Ekşi Hamur İle Üretilen Kalecik Ekmeği

ŞANLIBABA P., BABACAN A.

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.115

2012

2012

Ak Dutun Morus alba L Besin Değeri ve Beslenmedeki Önemi

ELBİR T., BABACAN A., KARA H. H.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012