Eğitim Bilgileri
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2005 - 2010
2005 - 2010Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Yüksek Lisans
Farklı tuzlama yöntemlerinin ve sorbat uygulamasının kaşar peyniri kalitesine etkisi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2022
2022Yabancı Dil Sınavı (YDS) Hazırlık Eğitimi Programı
Yabancı Dil
Ankara Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2011 - 2012
2011 - 2012Araştırma Görevlisi
Bayburt Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDers Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorSınav Programı Hazırlama Komisyon Üyesi
Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Akademik Kurul Üyesi
Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Verdiği Dersler
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2016
2016Ankara University Kalecik Vocational School Sector Cooperation
ULUSOY DENİZ M., AŞILIOĞLU F., BABACAN A., GÜÇER Y., ELİBÜYÜK İ. Ö.
5TH INTERNATIONAL VOCATIONAL SCHOOLS SYMPOSIUM (UMYOS), Prizren, Sırbistan, 18 - 20 Mayıs 2016
2016
2016Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Sektör İşbirliği
ULUSOY DENİZ M., AŞILIOĞLU F., BABACAN A., GÜÇER Y., ELİBÜYÜK İ. Ö.
UMYOS 5th International Vocational Schools Symposium, Prizren, Sırbistan, 18 - 20 Mayıs 2016
2015
2015Probiyotik Gıdaların İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
BABACAN A., ŞANLIBABA P.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.180
2015
2015Akrilamid Oluşum Mekanizması ve Sağlık Üzerine Etkileri
BABACAN A., ŞANLIBABA P.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID 2015), Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.190
2014
2014Trakya Bölgesinin Geleneksel İçeceği Hardaliye
BABACAN A., ŞANLIBABA P.
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.428
2014
2014Ekşi Hamur İle Üretilen Kalecik Ekmeği
ŞANLIBABA P., BABACAN A.
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.115
2013
2013Farklı Tuzlama Yöntemlerinin ve Potasyum Sorbat Uygulamasının Kaşar Peyniri Mikrobiyolojisine Etkisi
BABACAN A., ÖZDEMİR S.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
2012
2012