Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği Anabilim Dalı
WoS Araştırma Alanları: Fizik, Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Malzeme Bilimi, Mühendislik, Fizik Yoğun Madde, Bilgisayar Bilimi, Nanobilim Ve Nanoteknoloji, Temel Bilimler (Sci)
Avesis Araştırma Alanları: Fizik, Yoğun Madde 2:Elektronik Yapı, Elektrik, Manyetik ve Optik Özellikler, Bulk malzemenin elektronik yapısı, Elektronik yapı, arayüzeylerin, ince filmlerin ve düşük boyutlu yapıların elektrik özellikleri, Manyetik özellikler ve malzemeler, Optik özellikler, Yoğun madde spektroskopisi, Yoğun maddede elektronik taşınım, Hesapsal Kimya, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

Yayınlardaki İsimler: Y. Mogulkoc, Mogulkoc, Yesim, Yesim Mogulkoc, Y MOGULKOC
Metrikler

Yayın

108

Atıf (WoS)

1025

H-İndeks (WoS)

20

Atıf (Scopus)

1008

H-İndeks (Scopus)

20

Atıf (Scholar)

1172

H-İndeks (Scholar)

20

Proje

7

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

14
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Dr. Yeşim Moğulkoç, 1983 yılında Bursa, Türkiye'de doğmuştur. Lisans eğitimini (2002-2006) Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nde birincilikle tamamlamıştır. Yüksek Lisans (2006-2008) ve doktora eğitimini (2008-2013) de Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmalarını (2015-2016) Hollanda'da Nijmegen şehrinde bulunan Radboud Üniversitesi'nde "Theory of Condensed Matter" grubunda yapmıştır. Malzeme fiziği alanında stajına Almanya'nın Dresden şehrinde Forschungszentrum Helmholtz Dresden Rossendorf'ta başlayan Dr. Moğulkoç, kendi araştırma grubuyla birlikte çok disiplinli ve kuantum mekaniği tabanlı hesaplamalı malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında çalışmalar yapmaktadır. Doçentlik ünvanını YÖK Üniversiteler Arası Kuruldan 2018 yılında "Yoğun Madde Fiziği" alanında almıştır. Kendisi, Ankara Üniversitesi'nde (hymf.ankara.edu.tr) birlikte çalıştığı araştırma ekibi ile beraber, özellikle teknolojik gelişmeye açık nano-ürün niteliğinde malzemeler için kritik problemleri çözmek amacıyla modelleme ve simülasyon uygulamalarını kullanarak üstün özelliklere sahip düşük boyutta yeni nesil malzemelerin öngörülmesi ve tasarlanması konularında çalışmaktadır. Dr. Moğulkoç, uluslararası düzeyde İspanya, Almanya, Belçika ve Fransa dahil birçok ülkenin yer aldığı ERA-NET (FLAG-ERA) "2D Manyetik Bellekler: Ölçeklenebilir Büyüme ve Hibrit Elektrik Çalışması" projesinin yürütücüsüdür. Bu proje kapsamında spintronik alanında yeni nesil iki boyutlu manyetik malzemelerin fiziksel özelliklerini hesaplamaktadır. Ayrıca TÜBİTAK-1001 projelerinde de iki boyutlu malzemelerin manyetik özelliklerini hesaplamak için araştırmacı olarak görev almaktadır. Dr. Moğulkoç'un iki boyutlu malzemeler üzerine yürüttüğü araştırma projeleri ayrıca Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje (BAP) Koordinatörlüğü tarafından da desteklenmektedir. 1 adet ulusal patenti bulunmaktadır. Dr. Moğulkoç, doktora çalışmalarından itibaren hesaplamalı malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında etki değeri yüksek dergilerde nitelikli yayınlar yapmaktadır. Yaptığı çalışmalarla dünya genelinde ilgi çeken ve atıflar alan bir araştırmacı olmuştur. Akademik kariyeri boyunca birçok ulusal ve uluslararası konferans ve etkinliklerde poster ve sözlü sunumlarının yanı sıra davetli konuşmacı olarak ta yer almıştır. Evli ve bir çocuk annesidir.

İletişim
E-posta
mogulkoc@eng.ankara.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.ankara.edu.tr/101269
İş Telefonu
+90 312 203 3443
Fax Telefonu
+90 312 212 6720
Ofis
Ankara Üniversitesi 10. Yıl Yerleşkesi B Blok Fizik Mühendisliği Bölümü 109-A
Posta Adresi
Ankara Üniversitesi, 10. Yıl Yerleşkesi, B Blok Fizik Mühendisliği Bölümü 06100 Tandoğan/ANKARA