Araştırma Alanları

FARMAKOLOJİ VE ECZACILIK

Farmakoloji ve Eczacılık, hayvan araştırmaları, klinik deneyimleri, dağıtım sistemleri ve ilaçların dağıtımı da dahil olmak üzere biyoaktif maddelerin keşfedilmesi ve test edilmesi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda, biyokimya, metabolizma ve ilaçların toksik veya yan etkileri üzerindeki kaynakları içerir.

BİYOLOJİ

Biyoloji kategorisi biyolojiye geniş ya da disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Buna ek olarak, teorik biyoloji, matematik biyoloji, termal biyoloji, kriyobiyoloji ve biyolojik ritim araştırması gibi diğer kategorilerde yer almayan belirli bir biyoloji alanını kapsayan materyalleri içerir.

HÜCRE VE DOKU MÜHENDİSLİĞİ

Hücre Biyolojisi, ökaryotik hücrelerin yapısının ve işlevinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynakların temel özelliği, biyokimyasal, moleküler, genetik, fizyolojik ve patolojik bilginin hücresel seviyesinde entegrasyon üzerinde durulmasıdır. Bu kategori, materyali embriyonik olduğu kadar farklılaşmış özel dokular üzerinde de ele alır.

ANATOMİ VE MORFOLOJİ

Anatomi ve Morfoloji, omurgalı veya omurgasız hayvanlarda yapının özelliklerini, üretimini ve organizasyonu tanımlayan kaynakları içerir. Konular embriyoloji, gelişimsel morfoloji ve fonksiyonel anatominin yanı sıra spesifik yapılar, sistemler veya organizmaları kapsar. Bitki yapısı ve embriyoloji ile ilgili kaynaklar tercihen BİTKİ BİLİMİ kategorisine yerleştirilir.

PATOLOJİ

Patoloji, canlı dokudaki hastalıkların teknikleri, nedenleri ve gelişimsel etkileri konusunda uzmanlaşmış kaynakları içerir. Bu kategori ayrıca, histolojik ve sitogenetik yöntemlerin tıbbi ve biyomedikal uygulamalarını, yeni tekniklerin ve diagnostik uygulamaların geliştirilmesi ve kullanımını ve spesifik dokuların veya hastalıkların patolojik çalışmasını da ele almaktadır.

ODYOLOJİ & KONUŞMA-DİL PATOLOJİSİ

KULAK BURUN BOĞAZ

Kulak Burun Boğaz, kulaklar, burun ve boğazın temel ve klinik araştırmaları ve ilaçları ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca ses ve odyoloji kaynaklarını içerir.

ORTOPEDİ

Ortopedi, kas ve iskelet sistemi, özellikle kemikler ve eklemlerde işlevi korumak veya geri yüklemek veya ağrıyı hafifletmek için bir araç olarak cerrahi ve tıbbi cihazların kaynaklarını kapsamaktadır.

GÖZ HASTALIKLARI

Oftalmoloji göz, hastalık ve refraktif kusurları kapsar. Kapsama, kornea, retina ve göz hastalıkları ile ilgili araştırmaları içerir. Bu kategori ayrıca fizyolojik optik ve optometri ile rekonstrüktif cerrahi kaynakları içerir.

ONKOLOJİ

Onkoloji, çevresel ve genetik risk faktörleri ve hücresel ve moleküler karsinojenez dahil olmak üzere kanser mekanizmaları, nedenleri ve tedavileri ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Kapsanan klinik onkolojinin özellikleri, cerrahi, radyolojik, kimyasal ve palyatif bakımdır. Bu kategori aynı zamanda belirli sistem ve organların kanserleriyle ilgili kaynaklarla da ilgilidir.

GÖRÜNTÜLEME BİLİMİ VE FOTOĞRAF TEKNOLOJİSİ

Görüntüleme Bilim ve Fotoğraf Teknolojisi, desen tanıma, analog ve dijital sinyal işleme, uzaktan algılama ve optik teknolojiyi kapsayan kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda fotografik işlem (fotografik aygıtların ve fotoğrafın kimya mühendisliğinin) yanı sıra makine destekli görüntüleme, kayıt materyalleri ve medya ve görsel iletişim ve görüntü temsili kaynakları kapsamaktadır.

HEMATOLOJİ

Hematoloji, kan ve kan yapıcı dokularla, ayrıca bu sistemlerin işlevleri, hastalıkları ve tedavileriyle ilgilenen kaynakları kapsar. Bunlar arasında hemofili, kan veya lenfoid dokuların neoplastik bozuklukları ve tromboz mekanizmaları ve bozuklukları yer almaktadır.

ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA

Endokrinoloji ve Metabolizma, endokrin bezlerine odaklanmış kaynakları içerir; salgılanan hormonların etkisi ile hücre, organ ve sistem işlevinin düzenlenmesi; bu maddelerin üretimi ve kimyasal / biyolojik özellikleri; ve kaynak veya hedef organlarla ilişkili bozuklukların patogenezi ve tedavisi. Kapsanan spesifik alanlar arasında nöroendokrinoloji, üreme endokrinolojisi, pankreatik hormonlar ve diyabet, kemik oluşumu ve kaybının düzenlenmesi ve büyümenin kontrolü yer alır.

DİŞ HEKİMLİĞİ, ORAL CERRAHİ VE TIP

Diş Hekimliği, Ağız Cerrahisi ve Hekimliği, diş ve ağız boşluğunun anatomisi, fizyolojisi, biyokimyası ve patolojisi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori periodontal hastalık, dental implantlar, oral ve maksillofasiyal cerrahi, oral patoloji ve ağız cerrahisi gibi spesifik kaynakları içerir. Kapsam ayrıca toplum dişhekimliği, halk sağlığı dişhekimliği ve çocuk dişhekimliği ile ilgili kaynakları içerir.

KALP VE KALP DAMAR SİSTEMLERİ

Kardiyak ve Kardiyovasküler Sistemler, kalp hastalığının tanı ve tedavisi ile ilgilenen kaynakları kapsar. Kapsam, kalp hastalığı önleme, farmakoloji, cerrahi, transplantasyon ve araştırma üzerine odaklanmaktadır. Bu kategori ayrıca kalp testleri, kalp pilleri ve tıbbi cihazları içerir. Dolaşım, hipertansiyon, arteriyel hastalık ve inmeye odaklanan kaynaklar PERİFERİK VASKÜLER HASTALIK kategorisine yerleştirilir.

SOLUNUM SİSTEMİ

Solunum Sistemi, solunum ve akciğer hastalıklarının kardiyovasküler ve toraks cerrahisi ve hastalıkları ile olan ilişkileri de dahil olmak üzere tüm yönleriyle ilgili kaynakları kapsar.

ÜROLOJİ VE NEFROLOJİ

Üroloji ve Nefroloji, genitoüriner sistem ve böbrek hastalıklarının tanı ve tedavisine ilişkin kaynakları kapsar. Bu kategori genel üroloji ve nefroloji ile prostat, diyaliz ve diğer kan temizleme teknikleri, transplantasyon ve böbrek yetmezliği üzerindeki özel kaynakları içerir.

VETERİNERLİK BİLİMLERİ

Veterinerlik Bilimleri, hayvan sağlığı, hastalıklar, yaralanmalar, beslenme, üreme ve halk sağlığının araştırılması ve klinik yönleri ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, refakatçi, çiftlik, hayvanat bahçesi, laboratuvar, vahşi ve su hayvanları üzerindeki materyalleri içerir.

ZOOLOJİ

Zooloji, hayvanlar üzerinde geniş bir konu yelpazesi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori hayvan davranışlarından ve hayvan fizyolojisinden hayvan ekolojisinin bazı yönlerine kadar uzanır. Bu kategori, veteriner tıbbı, ornitoloji veya entomolojinin çoğu yönünü içermez.

ENTOMOLOJİ

Entomoloji, genel entomoloji, uygulanan entomoloji, bölgesel entomoloji, apidoloji, sucul böcekler, böcek biyokimyası ve fizyolojisi, ekonomik entomoloji, entegre haşere yönetimi, çevresel entomoloji ve pestisit bilimi dahil olmak üzere böceklerin çalışmasının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır.

Malzeme Bilimi