Metrikler
Eğitim Bilgileri
2014 - 2019
2014 - 2019Doktora
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye
2012 - 2014
2012 - 2014Yüksek Lisans
Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1994 - 2000
1994 - 2000Lisans
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Türkiye’xxdeki coğrafi işaretli peynirlerin umai tat yoğunluklarının belirlenmesi
Gazi Üniversitesi, 1. Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
2014
2014Yüksek Lisans
Her şey dahil sistemde Türkiye gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi
Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorStaj Başkanı
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorSınav Programı Hazırlama Komisyon Üyesi
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDers Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi
Ankara Üniversitesi, Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Orta Çağ’da Avrupa Mutfak Kültürü
�NER E. H.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.7, sa.2, ss.312-324, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023AVUSTRALYA MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİ VE AVUSTRALYA’NIN GASTRONOMİ İMAJINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR
�NER E. H., DURLU-ÖZKAYA F.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ , cilt.11, sa.1, ss.205-216, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Mutfakta Rönesans: Yeni Çağ Avrupa Mutfak Kültürü
ÜNER E. H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.11, sa.2, ss.1230-1242, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Natural Monosodium Glutamate in Geographically Indicated Cheeses in Turkey (Türkiye’deki Coğrafi İşaretli Peynirlerde Doğal Monosodyum Glutamat)
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.6, sa.2, ss.219-226, 2022 (Hakemli Dergi)
2016
2016Türkiye Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Her Şey Dâhil Satış Sistemi İçinde Değerlendirilmesi (Evaluation of the Gastronomy Tourism Potential of Turkey s in All Inclusive Sale System)
Üner E. H., Güzel Şahin N. G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.4, sa.3, ss.76-100, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Rafine Mutfağın Doğuşu ve Rafine Mutfağı Şekillendiren Yenilikçi Mutfak Akımlarının Yiyecek İçecek İşletmelerine Etkileri
Üner E. H., Aksoy M.
akademi sosyal bilimler dergisi , cilt.03, sa.06, ss.1-17, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2016
2016Kars Kaşarında Duyusal Analiz
ÖZKAYA F., ÜNER E. H.
Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti, Kars, Türkiye, 15 Temmuz 2016
2018
2018AVUSTRALYA YEMEK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİ VE ULUSLARARASI KÜLTÜREL ETKİLEŞİMLER
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
Gastronomi Kongresi, 22 - 25 Mart 2018
2017
2017Mutfakta Dijital Devrim: Dijital Gastronomi Ve Ticari (Endüstriyel) Mutfaklara Olası Etkileri
AKSOY M., TAHMAZ G. S., ÜNER E. H.
ULUSLARARASI MESLEKİ BİLİMLER SEMPOZYUMU (IVSS – 2017), Antalya, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2017
2017
2017Coğrafi İşaretli Ürün Kars Kaşarında JUmami Tat
ÜNER E. H., ÖZKAYA F.
4th International Congres of Tourism and Management Researches, Gyraine, 12 - 14 Mayıs 2017
Kitap & Kitap Bölümleri
2023
2023MOLEKÜLER GASTRONOMİ: YENİ YEMEK DENEYİMLERİ İÇİN BİLİM VE TEKNOLOJİ
ÜNER E. H.
turizmde gijital gelecek, cemil gündüz, Editör, detay yayıncılık, Ankara, ss.268-274, 2023
2022
2022Yemeğin Kültürel Tarihi
ÜNER E. H., AKSOY M.
Yemeğin Kültürel Temelleri, AKSOY, Mustafa; ÇEKİÇ, İbrahim; TAHMAZ, Gül Seçil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.39-60, 2022
2021
2021Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Sürdürülebilir Gastronomi
ÖZKAYA F., ÜNER E. H.
Sürdürülebilir Gastronomi, Durlu Özkaya Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2021
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyor