Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Dil Ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatları Bölümü, Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri Ve Edebiyatı Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sosyoloji, Halkbilimi (Folklor), Dil ve Edebiyat

Yayınlardaki İsimler: Tavkul Ufuk

Metrikler

Yayın

171

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

2

Biyografi

15 Aralık 1960 tarihinde Ankara’da doğan Ufuk Tavkul, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji bölümünde yüksek lisans (master) ve doktora yaparak “sosyoloji doktoru” unvanını aldı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümüne atanan Ufuk Tavkul, halen aynı bölümde görev yapmaktadır. Tarihsel Kıpçak Türkçesi ve Kuzey-Batı Türk Lehçeleri alanlarında dersler vermektedir.

Kafkasya’nın etnik ve sosyo-kültürel yapısı, Kafkasya halkları arasındaki etnik ve kültürel ilişkiler, Tarihsel Kıpçak Türkçesi, Karaçay-Malkar Türkçesi grameri ve sözlüğü konularında Türkiye’de ve yurt dışında yayımlanmış pek çok makalesi ve kitabı vardır. Bilimsel çalışmalarını Türkoloji ve Sosyoloji sahalarında disiplinler arası bir temele oturtan Ufuk Tavkul, etno-linguistik ve sosyo-linguistik konularında yoğunlaşmıştır. Çalışmaları büyük ölçüde, Türkiye’de yeterince tanınmayan Kafkasya ve Kafkas halkları üzerinedir. 

İletişim

E-posta
utavkul@ankara.edu.tr
Diğer E-posta
tavkul@gmail.com
Web Sayfası
https://avesis.ankara.edu.tr/utavkul
İş Telefonu
+90 312 310 3280 Dahili: 1728