Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü, Su Ürünleri Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Su Ürünleri, Çevre Bilimleri, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi, Biyoenformatik, Yapay Zeka, Bilgisayarda Öğrenme ve Örüntü Tanıma, Hidrobiyoloji, Gıda Biyoteknolojisi, Biyoinformatik, Biyoçeşitlilik, Biyolojik Veritabanları, Biyoteknoloji, Çevre Biyolojisi, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Genomiks, Evrim, Populasyon Genetiği

Metrikler

Yayın

130

Atıf (WoS)

558

H-İndeks (WoS)

12

Atıf (Scopus)

384

H-İndeks (Scopus)

11

Proje

54

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Dr. Emre Keskin, Ankara Üniversitesi Evrimsel Genetik Laboratuvarı'nda (eGL) evrimsel genetikçi ve AB COST Aksiyonu DNAqua-Net'in çalışma grubu liderlerinden biridir. Lisans (Ziraat Mühendisi/Su Ürünleri), Yüksek Lisans (Biyoteknoloji) ve Doktora (Biyoteknoloji) derecelerini Ankara Üniversitesi'nden almıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra, birçok AB bilimsel ağına katıldı ve altın standart genomik araçları ve biyoçeşitlilik değerlendirmeleri için rutin uygulama için yeni eko-genomik indeksleri ve ölçümleri belirleme görevi ile çevresel DNA metabarkodlama kavramsal çerçevesinin geliştirilmesinde ve Avrupa su kütlelerinin biyoizlenmesi çalışmalarınsa kilit bir rol oynadı.

Çalışmaları esas olarak, özellikle istilacı, nesli tükenmekte olan ve endemik türleri hedef alarak, sucul ekosistemlerin (e)DNA (meta)barkodlamasına odaklanmaktadır. Araştırma grubu, epigenetik, biyoinformatik ve metagenomik açıdan omurgalılar, omurgasızlar ve mikroorganizmalar üzerinde çalışmaktadır. Ulusal ve uluslararası toplantılarda 40’ın üzerinde yayınlanmış makalesi ve 100'den fazla sunumu ve bu sunumlardan 7 ödülü bulunmaktadır. Bugüne kadar  ulusal ve uluslararası toplam 50 projede görev almış ve bu projelerin 12'sinde proje lideri olarak bilimsel katkı sunmuştur.

Emre Keskin, çalışmaları sonucunda FSBI (British Islands Fisheries Association), COST (European Science and Technology Association) ve LiF (Innovation Leadership Foundation) tarafından uluslararası ödüllere layık görülmüştür. Kurduğu biyoteknoloji firmasının geliştirdiği yeni nesil eDNA Metabarkodlama Kiti, İngiliz Kraliyet Akademisi ve Newton Vakfı tarafından yapılan inovasyon projelerinin değerlendirilmesinde ödüle layık görülmüştür.

Birleşmiş Milletler IPBES, International Barcode of Life ve IUCN olmak üzere 6 farklı uluslararası kuruluşun çeşitli komisyonlarının üyesidir. Emre Keskin, Balıkçılık Genetik Kaynakları Danışma Komisyonu, Balıkçılık Araştırma Programları Değerlendirme Grubu ve Tarım ve Orman Bakanlığı Biyoçeşitlilik, Eğitim ve Yenilenebilir Enerji Çalışma Grubu üyesi olarak ulusal platformda da görevler almıştır. 

İletişim

E-posta
keskin@ankara.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.ankara.edu.tr/keskin
İş Telefonu
+90 312 596 1722
Posta Adresi
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Evrimsel Genetik Laborauvarı Kavacık Subayevleri 06135 Keçiören Ankara