Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü, Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık Bilimleri

Metrikler

Yayın

729

Atıf (WoS)

100

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

113

H-İndeks (Scopus)

6

Proje

32

Tez Danışmanlığı

53

Açık Erişim

51
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Prof. Dr. Neriman ARAL Ankara’ da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünden 1983 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede 1986 yılında Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesinde ve Hacettepe Üniversitesinde doktora öğrenimine başladı. Ankara Üniversitesinde 1990 yılında, Hacettepe Üniversitesinde 1992 yılında doktorasını tamamladı. Cerebral Palsyli çocukların eğitim ve rehabilitasyonu ile ilgili bir merkezde 1983- 1986 yılları arasında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı olarak çalıştı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Anabilim Dalına 1987 yılında araştırma görevlisi, 1992 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı, 1995 yılında Doçent unvanını aldı, 2001 yılında Profesör kadrosuna atandı. 

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Anabilim Dalında 1998-2000 yılları arasında Anabilim Dalı başkanlığı, 2004-2007 yılları arasında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölüm başkanlığı, 2000-2007 yılları arasında Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Müdür yardımcılığı, 2012-2017 yılları arasında Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Çocuk Gelişimi Bölümü kurulduktan sonra 2009 yılında profesörlük kadrosu Çocuk Gelişimi Bölümüne aktarıldı. Çocuk Gelişimi Bölümünde 2009-2017 yılları arasında Bölüm Başkanlığı yaptı. 

Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nda YÖK Temsilcisi olarak 2001-2007 yılları arasında görev yaptı. Bu süreçte, University at Buffalo The State University of New York Institute of Education, Department of Learning and Teaching Early Years and Childhood bölümünde 2011 yılında üç ay süreyle misafir araştırmacı olarak gözlem ve incelemelerde bulundu. 

Uluslararası ve ulusal dergilerde makaleleri, kitaplarda bölüm yazarlığı ve alana yönelik birçok kitabı bulunan Prof. Dr. Neriman ARAL 2017- 2020 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanlık görevini yürütmüştür. 

Uluslararası ve ulusal birçok kongrede bildiriler sundu, bilimsel kongre organizasyonlarında görevler yaptı. Dr. ARAL  T. C. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu tarafından desteklenen projede araştırmacı, Üniversite kaynaklarınca desteklenen bir çok projede yürütücü ve araştırmacı, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği ve UNICEF tarafından desteklenen Temel Eğitime Destek Projesinde Araştırmacı ve koordinatör, Avrupa Birliği tarafından desteklenen projelerde Araştırmacı, Koordinatör, Eğitim Ekip Lideri ve Ulusal Danışman, TÜBİTAK tarafından desteklenen Sanayi-Ar-Ge Projeleri Destekleme Programında Ulusal Danışman,  Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Projelerde Yürütücü, araştırmacı,  TÜBİTAK tarafından desteklenen toplum ve bilim projelerinde Yürütücü, Danışman ve Eğitmen olarak görev yapmıştır. Halen Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.

İletişim

E-posta
naral@ankara.edu.tr
Diğer E-posta
aralneriman@gmail.com
Web Sayfası
https://avesis.ankara.edu.tr/naral
İş Telefonu
+90 381 235 0
Fax Telefonu
+90 381 235 5
Posta Adresi
Tepebaşı Fatih Cad. 197/A Keçiören Sağlık Bilimleri Yerleşkesi