Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Metrikler

Yayın

142

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

33

H-İndeks (Scopus)

3

Proje

13

Tez Danışmanlığı

41

Açık Erişim

25
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler bölümünde, doktora eğitimini University of Leicester’de tamamlamıştır. Önemli bir bölümü okul psikolojik danışmanlığı ve kariyer danışmanlığı alanında olmak üzere, 70’i aşkın akademik yayın yapmıştır. 45’i uluslararası olmak üzere toplam 72 bilimsel kongrede bildiri sunmuş; 14’ü doktora, 25’i yüksek lisans olmak üzere 39 lisansüstü tez danışmanlığı yapmıştır. 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ek olarak İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı yüksek lisans ve doktora programlarında izleyen dersleri okutmaktadır: “Mesleki Rehberlik”, “Mesleki Rehberlik ve Danışma Uygulamaları”, “Topluma Hizmet Uygulamaları”, “Kariyer Planlama”, “Theories and Techniques of Career Counselling (ERASMUS)”, “Kariyer Danışmanlığı”, “Kariyer Danışmanlığında Ölçme ve Değerlendirme”, “Kariyer Danışmanlığı Süreci ve Uygulamaları”, “İleri Kariyer Danışmanlığı”,  “İnsan Kaynaklarında Eğitim Döngüsü Yönetimi”.

TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli 50’yi aşkın projede yürütücü ve uzman olarak çalışmıştır. 2008-2012 yılları arasında Mısır’da yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitim Reformu projesine uluslararası danışmanlık yapmış, 2019 yılında Mısır’ın Ulusal Kariyer Rehberliği Strateji Raporunu hazırlamıştır.

Prof. Dr. Metin PİŞKİN Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık anabilim dalı başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu profesör temsilcisi, Ankara Üniversitesi Kariyer Merkezi müdür yardımcılığı görevlerinin yanında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütmektedir.


İletişim

E-posta
mpiskin@ankara.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.ankara.edu.tr/mpiskin
İş Telefonu
+90 312 363 3350 Dahili: 3121